WRC Croatia 2021

Advertisements

Prvo prošlogodišnje putovanje imao sam n WRC Croatia. Jako se bližio dan putovanja nije se znalo do zadnjeg dana da li če se dozvoliti gledateljima da budu uz stazu, ali kako se bližio dan tako sam odlučio bez obzira na sve da idem pa valjda ćemo negdje iz šume moći gledati utrku. Slijedila je lagana priprema motora i planiranje puta. Odluka je pala da krenem u četvrtak pa da vozim do Like i drugi dan (petak) da pogledam brzinske ispite u blizini Karlovca. Nakon pregleda motora, postavljanja bočnih kofera i pakiranja motora motor je spreman bio u srijedu navečer za put. Došao je i taj četvrtak jutro 22.04.2021 oko 8 krećem lagano prema Opuzenu i prvom neizbježnom zaustavljanju i Strade. Vrijeme ok ni hladno ni vruće i taman za vožnju. Nakon kave nastvljam standardno do auto ceste da se prije dočepam Trilja. Nakon ulaska na auto cestu laganim ritmom do prve benzinske da napunimo motor i dalje do Trilja. Vrijeme i dalje odlično za vožnju uz malo oblaka ali suho. Preko Trilja Sinja eto me u Kninu opet Yamaha malo žedna tankamo i penjem se prema Gračacu. Kada sam se počeo spuštati prema Gračacu gledam u oblake, kako je bio plan za Gospić vidim u daljini da su se nad Gospićem nadvili kišni oblaci, odluka je pala idem prema Maslenici jer nisam davno vidio stari Maslenički most i tako je i bilo. Spuštam se starom cestom niz Velebit i nema kiše i vrijeme odlično, nakon obilaska Masleničkog mosta idem u pravcu Karlobaga gdje je sunce . Dolaskom u Karlobag odluka pada da idem prema Gospiću pa što bude. U međuvremenu su se oni oblaci razišli i virijeme se popravilo i penjem se preko Bačkih oštarija prema Gospiću. Na prvom vidikovcu stajem da napravim par fotografija pogleda na Pag i idem dalje. Usput zovem kolegu iz Gospića da se nađemo na kavi pa idem dalje dok ima sunca. Nakon Gospića idem prema Otočcu gdje dogovaram još jednu kavu sa fredom i idem prije noći do Prokika kod prijateljice gdje imam dogovoreno noćenje. Nakon večere malo razgovora o poslu spavanje. Jutro je osvanulo bez magle i sunčano. i oko 10 sati lagano krečem dalje. Plan je vio preko Male Kapele doći do unaprijed rezerviranog smještaja u motelu Dobra. Kako daj dan je bilo najmanje kilometara u planu lagano preko Brinja. Generalskog Stola dolazim do Duge rese. Cesta preko Kapele odlična suha i bez prometa. Dolazim u Motel i smještam se u sobu i zovem kolegu što je njemu u planu da gledanjem utrke, dogovaramo se da se nađemo u Karlovcu pa če mo na brzinski ispit Pečurkovo Brdo-Mreznički Novaki. Tako je i bilo dolazimo preko koranskog mosta i dolazimo do dijela do kuda se može motorom i dalje do staze pješice.

Nakon ogledanog ispita malo vožnje okolo i za taj dan parkiram u Motelu i spavanje. Ujutro lagano buđenje i dogovor sa frendovima iz Dubrovnika koji su krenuli rano ujutro sa autom, Nakon doručka i kave dolazi ekipa sa kojom se dogovorim da idemo na brzinski ispit Vinski Vrh Duga Resa.

Nakon ogledanog ovog ipita selim se do Draganića gdje se smještam kog frenda i dogovaramo da idemo na gledati još jedan brzinac, Krašić-Vrškovac. Dobijemo lokaciju na mobitel gdje da stanemo a da smo blizu staze. On supruga i djeca sa quadovima a ja lagano za njima sa motorom. Stajemo negdje iznad mjesta za gledanje se se kroz vinograde spuštamo tik u stazu. Mjesto vrhunsko za gledanje .

Nakon dogledanog brzinca lagano do smještaja i gotov je još jedan dan. Nedjelja je bio plan za Kumrovec ali odluka je pala ujutro idem do Đurđevca da posjetim prijatelje. Nakon jutarnje kave na Petrlovom pumpi rečem lagano prema Zagrebu. Nakon naplatnih kučica na Lučkom penjem se za zagrebačku zaobilaznicu i idem auto cestom do izlaza Novi Marof . Nakon silaska na Marofu dolazim do karting staze gdje ekipa ima školu vožnje, ostajem pola sata da pogledam malo i idem prema Varaždinskim toplicama, nakon toplica nekim čudnim cestama dođem do Koprivnice i vrtim se po gradu i nikako da nađem tablu Đurđevac, a ništa palimo navigaciju i unosim adresu i izvlačim se iz grada i lagano prema Đurđevcu. Usput frend zove da je ručak Gotov da dolazim. Nakon ručka lagano druženje evo noć. Ujutro idemo dalje prema doma, utorak trebam biti na poslu a si dina je cca 700km.

Ujutro nakon kave lagano krećem prema Bjelovaru i Vrbovcu gdje izlazim na brzu cestu pa do Zagreba da nešto ostavim i brzo se izvlačim iz grada i lagano prema Karlovcu i starom cestom prema doma. Usput prva pauza na Plitvicama na spomeniku Josipu Joviću i idem dalje. Negdje malo prije spuštanja niz Zrmanju gledam bliži se na satu 80 000 km te stanjem uz cestu pada se na brojčaniku pojavio taj broj.

Onako bez silaska sa motora slikam sa mobitelom i idem dalje već uhodanom rutom Knin, Sinj, Tril, Bisko i auto cesta do Ploča i jedno stajanje na kavu u Opuzenu i popodne sam doma. I tako ugodnih 1800 km je iza mene je prva ovogodišnja višednevna vožnja.

Galerija slika

2021-04-22-10.06.16

Image 1 of 72

Video sa putovanja

Dio 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)