Karavana Prevlaka Vukovar 2021

Advertisements

Nakon prošlogodišnje malo drugačije Karavane ove godine zbog svima znane “pandemije” ove godine se pomalo vračamo u normalu.

13.11. oko 11 krećemo prema Stonu da sačekamo ekipu koja je krenula iz Smokvice. Nakon što smo ih dočekali uslijedila je okrjepa u restoranu Šare u Stonu. Nakon toga krećemo prema Osojniku, na prvu stanicu paljenja svijeća na spomeniku braniteljima. Nakon Osojnika slijedi polazak na Prevlaku gdje je upriličim blagoslov motora i vozača te službeni početak Karavane, nakon blagoslova krećemo za Ćilipe gdje je organizirana večera i noćenje za sudionike. Nakon kratkog druženja rastajemo se sa ekipom i krećemo doma da se odmorimo za sutra.

Video prvog dana

14.11.2021. dan drugi

Buđenje rano ujutro, pogled kroz prozor kaže e danas smo vjerojatno cijeli dan u kišnim odijelima. Kako se po jutru dan poznaje tako je bilo. Kišnjak oblačim još dok sam doma i lagano na motor i kupim frenda kod njega na vikendici i nakon kave lagano krećemo . Odluka je da se odvojimo od ekipe i krenemo svojom rutom prvi dan. Uz manje više stalnu kišu stižemo u Neretvu gdje pijemo prvu kavu. Caffe bar Strada je stalna stanica kada se ide u tom smjeru. Nakon kave lagano do Trilja na auto put. Ne isplati se lokalnim cestama po ovakvom vremenu. Ubrzo stižemo u Trilj i nakratko stanemo na još jednu kavu. Nakon Trilja blizu nam je Sinj gdje stanemo kod frenda da pogledamo nešto na BMW-u (kad netko u ekipi vozi takav motor nikada nije dosadno). nakon servisa na BMW-u idemo do pivnice Sinj gdje nas čeka jedan dio ekipe iz doline Neretve koji su se nakon Ploča odvojili od karavane da bi se našli sa nama. Nakon standardnog pršuta kod Ante u pivnici krećemo prema Kninu gdje imamo rezervirano noćenje. U Knin dolazimo taman pred noć, tankamo motore odmah na pumpi na ulazu u Knin da smo za jutro mirni. Pronalazimo smještaj i nakon početnih problema oko rezervacija umjesto tri dobijemo samo dvije sobe sa po četiri kreveta ali za nas nije problem jer nam je bitno da smo na suhom. Nakon smještaja u presvlačenja iz kišanjka lakše se diše. Nakon dobre večere pravac spavanje jer sutra je novi dan.

nastaviti će se ……..

15.11.2021 dan treći

Klasično jutro kava i pakovanje stvari na motor i pokret prema Plitvicama. Jutro napokon bez kiše, a i temperatura je ugodnih 10 a cesta suha. Glavnina ekipe je krenula pola sata prije nas ali mi ih sustižemo u Korenici gdje su se zaustavili kod restorana Macola. Nakon polaska iz Macole čim smo izašli iz Korenice magla koja je skoro pa kao kiša, nakon paljenja svijeća krećemo dalje prema Slunju. Čim smo prošli Koranski most magla nestaje i cesta je relativno suha pa se ugodno vozimo do Slunja. U Slunju nas tradicionalno dočekuje ekipa iz MK Poskok i nakon okrjepe idemo dalje. Vrijeme je ugodno za vožnji i nakon sat vremena stižemo do tenka na Brionima mjestu gdje se 8. kolovoza 1995 godine predao 21 Kordunski korpus. Nakon okrijepe i paljenja svijeća nastavljamo prema Glini, nakon kratkog zaustavljanja i paljenja svijeća idemo dalje prema Petrinji. Na Senjaku kod spomenika braniteljima dočeku je nas ekipa iz MK Veterani Petrinja gdje nakon paljenja svijeća i blagoslova Karavane krećemo prema Sisku gdje je organiziran doček Karavane kao i svake godine. Nakon okrijepe i paljenja svijeća pomalo krećemo prema Bjelovaru jer se dan bliži kraju i sunce zalazi a temperatura pada ali je još uvijek ugodno za vožnju. Već je pala noć kada smo stigli u Bjelovar na prostor Barutane. Za one koji ne znaju agresorska vojska je 29. rujna 1991. godine digla skladište u zrak. u eksploziji je poginulo 11 hrvatskih branitelja. Nakon paljenja svijeća idemo prema centru grada gdje nam je i smještaj, ovaj put Hotel Central i nakon večere u obližnjem restoranu idemo na spavanje.

16.11.2021 dan četvrti

Nakon doručka u hotelu idem dalje, danas smo malo kasnije krenuli pa smo odlučili da propustimo Daruvar gdje je ekipa već krenula i idemo za Garešnicu. Cesta je suha i kroz sela oko Bjelovara brzo stižemo u Garešnicu gdje čekamo ekipu da se priključimo Karavani. Nakon dočeka u Garešnici idemo lagano dalje za Kutinu. u Kutini doček na tržnici i već nas ima u koloni poprilično lijepi broj motora. Nakon gulaša i okrijepe idemo dalje za Novsku gdje je na trgu upriličen doček Karavane uz standardne palačinke . Nakon Novske slijedi lagana vožnja do 40 km udaljene Nove Gradiške gdje se nakratko zaustavljamo i krećemo za Požegu. U Požegu dolazimo oko 17 sati i nakon paljenja svijeća na spomeniku Hrvatskim braniteljima idemo se smjestiti. Nakon smještaja idemo do klupskih prostorija od MK Independent Požega gdje večeramo i nakon druženja idemo na odmor.

Video četvrtog dana

17.11.2021 dan peti

Nakon sinoćnje malo veselije večeri ujutro nismo baš raspoloženi za raniji pokret tako da odlučujemo preskočiti Brod i Našice te preko Pleternice, Ruševa i Levanjske Varoši dolazimo u Đakovo gdje uz druženje sa ekipom čekamo da stigne Karavana. Nakon što je karavana stigla u Đakovo idemo dalje prema Vinkovcima gdje nas u centru čeka ekipa iz MK Vinkovci. nakon paljenja svijeća Karavana ide za Osijek a mi odlučujemo da se opet odvojimo i krećemo za Vukovar. nakon pola sata vožnje stižemo u Vukovar na Mitnicu gdje se smještamo. Nakon smještaja spuštamo se do vodotornja i pomalo prema centru grada, gdje nakon večere idemo do Čorka na Ranč. Nakon malo druženja idemo na spavanje jer već smo pet dana na putu i lagano se osjeća umor.

18.11.2021 dan šesti- Kolona sjećanja

Opet procedura ustajanje kava i lagano prema vodotornju da čekamo ekipu i da se priključimo koloni siječanja. Kolona je krenula ispred bolnice i napokon se pojavljuje baner Karavane kojeg nose sudionici. Ubacujemo se u kolonu i lagano koračamo prema groblju izmjenjujući se na čelu nosimo baner. Kroz pola sata stižemo na groblje, palimo sviječe i pomolimo se kod spomenika. Nakon toga prepuštamo mjesto sudionicima koji još uvijek pristižu. Nakon groblja odlazimo pomalo prema smještaju i sjedamo na motore i izvlačimo se iz grada i lagano prema Vinkovcima kod frenda na ručak. Već se počelo mračiti kada smo se vratili iz Rokovaca i lagano spremamo za spavanje jer sutra je dan povratka.

19 i 20.11.2021 Povratak.

Došao je i taj dan službeni dio Karavane je gotov i slijedi povratak kućama. Ujutro temperatura niskih 3 stupnja ali nema magle to je najvažnije. Opraštamo se sa vlasnikom apartmana i lagano prema prvoj benzinskoj pa dalje prema Vinkovcima i zaobilaznicom do autoceste da skratimo put. Standardno zaustavljamo se kod Slavonskog Broda na odmoriste Marsonija gdje se nalazimo sa ekipom koja je spavala u Brodu. Lagano kava i idemo dalje. Magla oko broda polako nestaje i u dobrom ritmu idemo prema Popovaći gdje se rastajemo sa ekipom iz Rijeke jer oni nastavljaju do Zagreba a mi ćemo dalje na lokalnu cestu. Lagano nakon Popovače prolazimo Sisak i stanemo u Petrinju na ručak u restoran Štuka. Dolazi nam se javiti Joso koji je već jučer nakon kolone sjećanja stigao doma, Nakon ručka sjedamo dalje na motore i pravac D1 i kako sunce polako zalazi zaustavljamo se u restoranu Pino jer tu je dobar smještaj a i restoran je u prizemlju što nam odgovara. Ujutro se budimo temperatura 0 a motori prekrivani slanom, nakon kave lagano se spremamo i pokret. Kako se vozimo prema Pliticama temperatura lagano raste i on najvažnije na Plitvicama nema magle kao prije par dana, naprotiv sunce je i ugodno za vožnju. Na cesti nakon Korenice nema gužve, tek pokoje vozilo sustižemo i lagano se vozimo do Gračaca. Prva pauza kava u restoranu Zvonimir i nakon kave pokret prema Kninu gdje se nakratko zaustavljamo tankamo motore i idemo dalje prema Sinju. Nakon pauze u Sinju jedan dio ekipe ostaje a nas tri motora nastavljamo dalje prema Trilju i Biskom gdje izlazimo na auto cestu i pravac Neretva. Nakon pauze za cigaretu na naplatnim kučicama idemo dalje do Nauma gdje tankamo motore i idemo dalje. Sunce lagano zalazi kada stižemo kod Marka na ranč na večeru i nakon večere krećem doma.

Nakon 2161 km sam doma. gotova je ovogodišnja 14-ta Karavana Prevlaka Vukovar i vidimo se dogodine.

1 thought on “Karavana Prevlaka Vukovar 2021”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)